mot välmåga med massage

line decor
   Du kan bereda dig till shiatsu redan i dag,                          OKolo - välmående
line decor
 
 
                      

 
För att bereda dig

för shiatsu massage skall du klä dig i passande kläder: de skall vara slappa och andande, med en omgång kläder, i yoga- och idrottsklädernas stil. För att uppleva massagen så angenäm som möjligt är det bra att tömma magen och blåsan före behandlingen; under massagen ligger du för det mesta på magen och dessutom riktar terapeuten tryck mot din kropp. Det är också bra att inte äta minst en timme före behandlingen. Ring, kedjor och andra smycken, som kan hindra massagen, borde kläs av.

Om möjligt, bered dig att övergå till en stämning, där du kan glömma all oro: du skall bli väl omskött. För det mesta behöver du göra inget - massagetiden är för att slappna av, "låta det gå".

Du kommer väl ihåg att påminna shiatsuterapeuten om alla angelägenheter som gäller din hälsa, dvs. operationer som du genomgått, pågående medikationer mm. Önskar du få hjälp till någon specifik plåga, lönar det sig att ta saken fram redan vid tidsbeställningen.

Det är mycket motiverat at boka omladdningstid efter shiatsumassagen. Ifall du skulle känna dig litet virrig eller sömnig efter behandlingen, vore det bra att undvika kraftigt arbete och sport under resten av dagen. Då ger du ditt kroppssystem goda möjligheter att börja sina förnyelseprocesser. Drick gärna mera vatten än vanligt under ett par dagar; så underlättar du kroppens utrensning.

 

 
 

 

I Shiatsu kan olika del av kroppen utnyttjas som massörens "verktyg"

Shiatsuär lugnt, nästan meditativt till naturen. 

 

    Hemsidan hos Vvebhotellit.com   Hampspinnareg. 5 A 2   20100  Åbo    Kulttuuriosuuskunta Komeetta yTun:1091000-8